Welcome to the crowdfunding platform of the Kite4Life Foundation.

Will you help us realize our dream? This specific crowdfunding aims to help us buy 100x Trainer Kites (2 lined small kites, including a steering bar and a safety leash) for our new program Kite4Kids.   

Would you like to donate and have no access to a Dutch bank account? No problem. 

Please click here to use PayPal.  

Thank you!


Vanaf 2021 geven we kinderen een prominentere rol met Kite4Kids: een programma voor kinderen die zelf kanker hebben gehad of een naaste zijn van iemand die kanker heeft gehad in het gezin.

 

Met Kite4Kids willen we families de mogelijkheid geven om samen (opnieuw) in beweging te komen en de positieve invloed van vliegeren op lichamelijk, psychisch en sociaal herstel te ervaren. Onze doelen hierbij zijn:

 

Investeren in de toekomst van kinderen en hun families die te maken hebben gehad met kanker door:

Het bevorderen van lichamelijke, psychische en sociale gezondheid; het verbeteren van kwaliteit van leven. Het bevorderen van het herstel van een mogelijk verstoorde dynamiek binnen het gezin die het gevolg is van de ziekteperiode. Plezier krijgen in een actieve leefstijl in de natuur door nieuwe grenzen te leren opzoeken in een inspirerende buitenomgeving waar bewegen leuk is en sporten weer gewoon wordt: een blijvende leefstijlverandering.

 

Een gepast moment om onze doelgroepen in 3 samenstellingen te verdelen: Juniors (7-12 jaar), Youth (12-18 jaar) en Life (18+ jaar). Anders dan bij Life ligt de focus bij Juniors op het hele gezin. Ouders en brussen leren samen vliegeren (‘op het droge’). Vanaf 12 jaar is de Youth ook welkom voor een 3×3 uurs kitesurf lespakket met 1 directe naaste. Het kind (en naaste) weegt dan minimaal 40 kg, is in het bezit van een zwemdiploma en is fysiek sterk genoeg en in staat om een grotere kite ‘aan te kunnen’ en het water op te gaan.