Crowdfunding Beeg.nl

€ 132,00
Donaties: 14
Start: 13-01-2020

Laatste donaties

Datum Bedrag Deelnemer Opmerking
08-03-2021 € 10,00 kapsalon Chantal
10-02-2021 € 10,00 Anoniem
01-02-2021 € 20,00 Anoniem Ga zo door Helmi.

Beegpuntnl is al bijna zestien jaar het platform dat alle nieuwtjes van en over beeg publiceert. Sinds corona is het aantal nieuwsberichten wat minder. Dat is te wijten aan het schrappen van het groot aantal activiteiten en evenementen dat doorgaans in ons dorpje georganiseerd wordt. Maar in ‘normale tijden’ hebben we het maar wat druk met het beheer van de website. Nieuwsgaring, het publiceren van nieuws en beantwoorden van e-mails gaat 7 dagen per week en 365 dagen per jaar door. Overbodig om te zeggen dat hier veel tijd in gaat zitten. 

Daarnaast maken we natuurlijk ook kosten. De website is die 16 jaar diverse keren opnieuw gebouwd. Altijd met het doel om ze mooier, toegankelijker, gebruikersvriendelijker en eigentijds te maken. Bij de versie die we 4 jaar geleden hebben laten maken, was dat niet gelukt. Toen hebben we een fikse investering gedaan voor een product dat niet aansloeg. Zodoende hebben we twee jaar geleden wederom een volledig nieuwe website laten bouwen. Dat is de huidige versie, die een hele verbetering is. Opnieuw een investering, maar wel eentje die de moeite waard is geweest.

Daarnaast hebben we ook te maken met maandelijks terugkerende kosten in de vorm van de hostingkosten. En aangezien beegpuntnl enkele duizenden foto’s heeft opgeslagen en er veel verkeer plaatsvindt tussen de bezoekers en onze server, zijn de hostingkosten behoorlijk.

Gelukkig staan daar ook inkomsten tegenover, zodat we geen geld toeleggen op het beheer van beegpuntnl. Een klein gedeelte van die opbrengsten wordt verkregen uit de reclamebanners, maar verreweg het grootste deel wordt opgebracht door de adverterende (plaatselijke) ondernemers. Strikt beschouwd: zonder de steun van deze ondernemers had beegpuntnl wellicht al lang niet meer in deze vorm bestaan.

Maar juist deze ondernemers hebben het sinds de uitbraak van corona ontzettend zwaar. Denk vooral aan de horecagelegenheden, de kappers, de schoonheidssalons, het reisbureau enz. Daarom hebben we het plan opgevat om alle Beegter ondernemers in 2021 gratis te laten adverteren.. 

Omdat onze kosten natuurlijk wel gewoon doorlopen en het niet zo moet zijn dat we geld moeten toeleggen op het in stand houden van beegpuntnl, hebben we bedacht om een crowdfundingsactie op te zetten. Iedereen is vrij om te doneren, niemand is verplicht tot iets. Alle kleine beetjes helpen en worden gewaardeerd.

Top Ambassadeurs

R.H. Bouw Ondernemingen   Randy Hijl R.H. Bouw Ondernemingen Randy Hijl
heeft € 0,00 opgehaald.

Beloning